For ett år siden ble den nasjonale veilederen for vannbehandling i lukkede varme- og kjøleanlegg publisert, og det var et betydningsfullt øyeblikk for bransjen. Etter et år med denne omfattende ressursen, ser vi tilbake på dens påvirkning og den fortsatte relevansen den har for alle som jobber med energianlegg.
Et år med erfaringer
Maria Råken er fagansvarlig for vannbehandling i Kompa og spilte en avgjørende rolle i utviklingen av veilederen. Tilbakemeldinger hun har fått det siste året viser tydelig at veilederen har vært en uvurderlig ressurs for anleggseiere som står overfor utfordringer knyttet til vannbehandling.
- Gjennom veilederen har anleggseiere kunnet identifisere og løse mange av problemene som oppstår i energianlegg i løpet av en vanlig arbeidsdag, forteller Maria.
Pålitelig kilde
Denne veilederen skiller seg ut med sin objektive tilnærming, fri for påvirkning fra leverandører eller spesifikke produkter. Dens fokus på fag og metoder for vannbehandling har gitt en solid base for objektive beskrivelser og råd. Dette har gjort veilederen til en pålitelig kilde for et bredt spekter av bransjeaktører, fra de som tilbyr vannbehandlingsløsninger til de som håndterer drift av anlegg.
Praktisk bruk
Et år etter lanseringen har veilederen vist sin verdi gjennom praktisk bruk i bransjen. Den har vært med på å forme og forbedre prosessene, fra planleggingsfasen til driftsfasen av energianlegg. Ved å følge de anbefalte praksisene og metodene, har anleggseiere sett en tydelig forbedring i både funksjonalitet og driftseffektivitet.
Fortsatt aktuell og viktig
Ett år etter utgivelsen ser vi at veilederen har etablert seg som et nødvendig verktøy for de som ønsker å optimalisere og forbedre vannbehandlingen i sine energianlegg.
Det er derfor grunn til å anta at prinsipper og metoder fra veilederen vil fortsette å veilede og påvirke fagfolk i årene som kommer, og sikre at fremtidig vannbehandling i lukkede varme- og kjøleanlegg vil opprettholder de høyeste standarder.