For 23 år siden kjøpte Selvaag Gruppen den gamle Løren militærleir og startet utviklingen av Lørenbyen. Området, som ligger på et høydedrag mellom Hasle og Refstad, Økern og Sinsen i Oslo, har gjennomgått en bemerkelsesverdig transformasjon. Etter at Ring 3 ble lagt i tunnel og Løren T-banestasjon åpnet, fremstår området i dag som en urban og attraktiv boligdestinasjon. Midt i hjertet av dette ligger Lørenplatået boligsameie.

Kalde baderomsgulv

Beboerne på Lørenplatået opplever kalde radiatorer og kalde føtter på baderomsgulvetByggearbeidet på Lørenplatået boligsameie startet i 2007. Med 368 eierseksjoner fordelt på 13 bygg, er dette det største boligsameiet på Løren.

Sameiet er tilknyttet fjernvarme fra Hafslund Fjernvarme AS, og alle bygningene deler samme varmekrets. Dette betyr at 1340 radiatorer og 500 baderomsgulv bruker det samme vannet til oppvarming. Men i stedet for stabil varmeopplevelse, opplever beboerne ofte kjølige radiatorer og kalde føtter.

 

En stor oppgave for styret

"Det er iskaldt på baderomsgulvet, kan noen komme og se på det?" og "Radiatorene våre kjennes kalde, og vi får det ikke skikkelig varmt i leiligheten – hvorfor?"

Styret i sameiet mottok daglig slike henvendelser. Dette gjorde det til en prioritert oppgave for styret å få orden på varmeanlegget. Uten særlig VVS-erfaring har styret på syv medlemmer innhentet ekstern bistand. Bravida, en stor og pålitelig VVS-aktør, ble kontaktet for å finne en løsning på problemet.

Bravida finner en løsning sammen med KompaKartlegging fra Bravida

Bravida startet med en inspeksjon av varmeavgiverne og en væskeanalyse av vannet i anlegget. Det ble raskt klart at store mengder korrosjonsprodukter sirkulerte fritt rundt i byggene. Dette hadde sedimentert i radiatorer og gulvvarmerør, noe som førte til fortetting og redusert energiavgivning.

Siden dette hadde pågått over så lang tid, var nær sagt samtlige arealer i sameiet påvirket.

Rens og innregulering

Løsningen ble en større prosess med ombygging og ny innregulering av varmeanlegget i 2016. Dessverre har ikke løsningen hatt den ønskede effekten, og selv om korrosjonsprosessene er stoppet og anlegget er renset, får styret fortsatt klager fra beboere over manglende varmeeffekt fra radiatorer og baderomsgulv.

Relaterte artikler

Statsbygg og Kompa: Et samarbeid med Legionella i fokus
Statsbygg og Kompa: Et samarbeid med Legionella i fokus
5 september, 2022

Statsbygg, en ledende eiendomsaktør, og Kompa, eksperter på Legionella og vannbehandling, har sammen utviklet en modell ...

Skolestart med legionellautsatte dusjanlegg
Skolestart med legionellautsatte dusjanlegg
28 juli, 2022

Sommeren er over og mange steder har undervisningsbygg og idrettshaller stått tomme i lengre tid. Når høstsemesteret sta...

Joachim Wiig Pettersen – nytt tilskudd som partneransvarlig hos Kompa
Joachim Wiig Pettersen – nytt tilskudd som partneransvarlig hos Kompa
16 august, 2023

Joachim Wiig Pettersen, 32 år, har nylig tiltrådt rollen som partneransvarlig hos Kompa. Med solid bakgrunn innen partne...